• Impotentie

  Impotentie als waarschuwing

  Mannen die moeite hebben met het krijgen van een erectie noemen we impotent. Ze zijn niet in staat om een erectie te ontwikkelen of hem langdurig vast te houden, zodat enige vorm van seksuele omgang mogelijk is. Ook zijn mannen die last hebben van hun impotentie vaak niet in staat om een zaadlozing te krijgen waardoor een vrouw niet bevrucht kan worden. Vaak is er een lichamelijke klacht die de impotentie veroorzaakt als is alcohol gebruik ook een grote boosdoener. Veel drinken en veel roken zijn de veroorzakers van vaak voorkomende erectieklachten en hebben een negatieve invloed op de seksualiteit van de man.

  Impotentie op jonge leeftijd

  Impotentie op jonge leeftijd komt vaker voor dan u denkt. Het komt regelmatig voor dat een jongeman die nog nooit seksuele omgang heeft gehad, bij de eerste poging daartoe impotent blijkt. Deze impotentie wordt veroorzaakt door een zeer sterke spanning, ook van seksuele aard en vooral door de angst om te falen. De ervaring leert dat een liefdevol opvangen van deze moeilijkheden de gang naar de psychiater geheel overbodig maakt.

  Medisch onderzoek

  Een veelvuldig voorkomend erectieprobleem is de onmogelijkheid om klaar te komen tijdens het vrijen. Vaak is deze vorm van impotentie veroorzaakt door een gebrekkige gezondheid waarbij de dokter actie zal ondernemen om een uitgebreid medisch onderzoek te doen. Het kan zijn dat een impotentie die als neurotisch verschijnsel
  is ontstaan door onderdrukking van agressiviteit een eigen leven gaat leiden, ook en vooral als de tegen de seksuele partner gerichte agressieve handelingen zijn vervaagd, of als de partner is verdwenen. De impotentie is dan in het seksuele gedrag ingeslepen en moeilijk te behandelen.

  Impotentie als waarschuwing

  De impotentie kan een waarschuwing zijn dat er buiten de seksuele sfeer een onverwerkt emotioneel conflict is dat zich alleen of bijna alleen op deze wijze uit. Om de erectieklachten te bestrijden zal men de oorzaak van het conflict moeten opsporen. Zo kan een man die moeilijkheden op zijn werk heeft en deze niet of nauwelijks kan oplossen, waardoor hij er onder lijdt, dit uiten in de vorm van impotentie. Dit heeft het grote voordeel dat zijn agressie zich niet op zijn werk uit, maar in de intieme sfeer van zijn seksuele leven met zijn vrouw. Voorwaarde is daarbij natuurlijk dat de waarschuwing als zodanig herkend wordt zodat de impotentie met begrip en liefde wordt behandeld.

  Geef een reactie