• “Heb jij een ei te leggen?”

  Sommige mannen willen gewoon niet aan de slag gaan met hun probleem. Hun probleem is zo groot, zo gruwelijk in hun ogen dat ze er niet mee aan de slag gaan. Wrang is dat ze er niet mee aan de slag gaan, mede omdat ze denken dat ze zo gezichtsverlies kunnen leiden.

  Vaak moet je namelijk om met een zware uitdaging succesvol aan de slag te gaan, er anderen in betrekken. Al was het maar een simpele coach. Een duidelijk voorbeeld van falen is er niet voor veel mannen.

  En wellicht nog meer wrang is dat iedereen hun probleem vaak al gezien heeft. Het is als een homoseksuele man die tegen zijn moeder zegt dat hij homoseksueel is. Tot zijn verrassing heeft zijn moeder het altijd al geweten. Zo zijn er ook mannen die verlegen zijn. En maar teruggetrokken en in een kooi van perfectie leven. Het zou iemand maar eens op kunnen vallen dat ze niet perfect zijn. Dat zou tot pijnlijke vragen kunnen leiden. Laten we alles perfect gaan doen. Dat praten andere mensen ook niet over me.

  Newsflash! Mensen praten altijd over je, alleen nu als die stille verlegen jongen die altijd zo pietluttig en mierenneukerig doet.

  Toch wil een normale doorsnee man liever niet met zijn uitdaging aan de slag gaan. Hij ontkent en tracht liever zijn probleem zoveel mogelijk te verbergen, als een struisvogel die zijn kop in het zand steekt. “als ik het niet het bestaan van het probleem erken dan kan ik de pijn van mezelf ermee confronteren vermijden,” zegt de man tegen zichzelf.

  Of “Als ik nu maar hard werk, veel drugs gebruik of gewoon heel veel leuke dingen doe, dan hoef ik er niet aan te denken” Het kan een financieel probleem zijn, het kan een relatieprobleem zijn, het kan een probleem zijn daterende uit zijn jeugd, het kan zijn dat geen vrouwen kan versieren, het kan zijn dat hij eenzaam is. Toch doet hij niks. Want hij weet ergens wel dat het hem veel moeite gaan kosten. En zo sukkelt hij maar een beetje door. Jaar na jaar…..

  Je Kunt Niet Iets Corrigeren Als Je Jezelf Er Niet Mee Wilt Confronteren.

  Ontkenning heeft nog nooit 1 probleem opgelost. Met kalm blijven heb je nog niet een overwinning. Je probleem uit de weg gaan, wordt steeds moeilijker. Steeds maar weer komt ergens opduiken. Je moet bereid zijn om de confrontatie met je probleem aan te gaan. Als je alleen al niet meer je probleem hoeft te verbergen en er gewoon bij mensen voor uit zou kunnen komen? Hoeveel energie houdt je dan al over. Is dat over al die jaren niet meer energie geweest, dan dat je 1 jaar wellicht eens goed jouw probleem had aangepakt? Jij bent de enige die deze vraag kan beantwoorden.

  Denk je “ja –  dat heeft me inderdaad meer energie gekost, en sterker nog het kost me nu nog steeds energie. En inderdaad als ik mijn uitdaging zou oplossen, ja dat zou wel heel prettig zijn….”

  Dan heb ik hier 4 simpele basisstappen voor je:  

  Ga Jouw uitdaging aan in 4 stappen:

  1. Ga Kennis Halen

  Je moet naar de mensen die het kunnen weten voor de juiste kennis. Leer van iemand die een soortgelijke uitdaging als jij al heeft overwonnen. Je uitdaging kan niet zo gek zo zijn of iemand heeft al een keer hetzelfde meegemaakt. Sterker nog, waarschijnlijk worstelen heel veel mensen met hetzelfde probleem als jij. Het verschil is dat jij er iets aan gaan doet. Jij gaat advies inwinnen. En neem nu niet het advies van iemand die daar nog steeds mee worstelt, of nog niet eens met zijn eigen uitdagingen is begonnen. De beste stuurlui staan ook hier aan wal.

  Als je fit wil worden, ga je naar een coach die ook fit is. Als je meer geld wil verdienen dan leer je van iemand die al veel geld heeft. Als je goed Frans wil leren spreken, dan leer je dat van iemand die al goed Frans kan spreken.  Als je vrouwen wilt versieren leer je van een versiercoach die al veel vrouwen heeft versierd. En als je een goede relatie wilt, leer je van iemand die al lang een goede relatie heeft. En als je goed opgevoede kinderen wilt, leer je van iemand die al 10 jaar oudere kinderen heeft dan jij. En die iemand vindt jij goede, welopgevoede kinderen hebben. Logisch toch?

  2.Heb de juiste mentaliteit.

  Het aangaan van een uitdaging die je nooit aangedurfd hebt kan erg opwindend zijn. En het overwinnen van jouw uitdaging op z’on hoog niveau opent deuren voor allerlei andere uitdagingen. Hoe hoger het risico wat je neemt, hoe hoger je beloning ook zal zijn. Het hele gevecht met z’on moeilijk uitdaging maakt je een stuk krachtiger. Vlucht dus niet als de uitdaging eventjes te moeilijk wordt. Blijf staan! Als je nu al opgeeft als het een beetje moeilijk wordt. Wat ben je dan? Blijf erbij, al lijkt het niets te helpen. Blijf in ieder geval. Weglopen is geen optie meer. En falen hoeveel keer ook = succes. Wil je jouw succes verdubbelen? Verdubbel dan je fouten. Elke uitdaging brengt je iets nieuws wat je kan leren. Als je niet leert, ga je dezelfde fout herhalen. Ik herhaal – als je niet leert ga je dezelfde fout herhalen Waar leer je het beste van? Van ervaring. En daar is het maken van fouten onlosmakelijk mee verbonden. Van dat je valt en weer opstaat. Besef van te voren dat je gaat vallen. Besef ook dat jij de kracht hebt om weer op te staan. Sterker nog je zult steviger kunnen doorlopen. Je weet al waar je moet opletten voor dat ene gat in jouw weg. Zijn er nog meer gaten? Is er wat leuks te vinden verderop? Wie zal het zeggen? Jij kan het iedereen gaan vertellen als je verder loopt.

  3. Blijf VERTROUWEN.

  Wanneer je een uitdaging aangaat, heb er vertrouwen (voor vrouwen www.zelfvertrouwenmetmannen.nl) in dat je gaat slagen. Ga niet een beetje de uitdaging aan. Ga met 100 % van je energie de uitdaging aan. Natuurlijk is het menselijk en ook leerzaam om een trappetje van mindere uitdaging naar steeds meer uitdaging te maken. Besef wel dat het daardoor langer duurt. Angst trekt als een magneet aan wat je juist niet wilt.

  De beste coach ter wereld, Caesar Milan geeft ook dit advies bij een hond die je kwaad aankijkt en gromt. Als je gaat rennen, de hond zal als automatisch achter je aan gaat rennen. Als je gewoon blijft staan, je stem lager maakt, en de hond blijft aankijken, zal de hond niet zo makkelijk aanvallen.  

  4. Blijf Doorlopen.

  Blijf doorlopen. Ik bedoel daarmee dat als je jouw uitdaging wilt overwinnen zul je jouw hele weg moeten aflopen. Te veel mensen stoppen bij een 10 % verbetering van hun leven. Ze zijn er al heel blij mee. Goh, wat goed dat ze die uitdaging aan zijn gegaan. Ze zijn er toch 10 % mee opgeschoten. En ja ze zijn nog niet helemaal tevreden. Ja, maar 20 % kost allemaal weer zoveel tijd en geld. Om over 30 % nog maar niet te spreken.

  De meeste mensen willen een 100 % perfect leven hebben met 80 % inspanning. Newsflash! Je zult nooit een perfect leven hebben. En zeker niet met 80 % inspanning. En veel eclatante overwinningen zie ik op voorhand al  te niet gaan doordat mensen niet beseffen wat doorzetten is.

  Het is feit dat jij in je leven een aantal uitdagingen gaat tegenkomen. De vraag is aan jou, of je de confrontatie met jouw uitdagingen aangaat, of dat je jouw kop in het zand steekt. Wat mag het zijn. Man of struisvogel?

  Categories: Uncategorized

  Comments are currently closed.